Om Barf

Om barf

Her får i et afsnit af hvor dårligt tørfoder er, og hvorfor man skal gå hen og fodre med barf. 

Vi råder jer til at læse den helt færdigt, så man kan forstå alvoren med tørfoder. 

I kan altid ringe eller skrive for flere spørgsmål. 

Ulv eller hund?

Som vi alle er bekendt med, stammer vores hunde fra ulvene. Det vil sige vores hunde ikke er designet til at spise tørfoder, men derimod råt kød.

Tørfoderet har stået på i flere årtier, og har aldrig været produceret for din hundes skyld, men derimod din egen. Det er så nemt at give din hund tørfoder, hvilket resulterer i at du ikke tænker over hvad der egentlig er godt for din hund, og om det overhovedet er lækkert for din hund.

Der findes mange forskellige racer og udseende på de forskellige hunde, men vi skal huske på at fordøjelsessystemet stadig er det samme, ligesom deres vilde forfædre. 

Ulvene har i alt deres levetid altid levet af råt kød og ben. Det betyder også at der ikke er noget der hedder, ´´min race kan ikke tåle barf´´ for det kan den med garanti.

Tørfoder

I tørfoder er der tilsat alverdens tilsætningsstoffer og er blevet varmebehandlet med alt for høj temperatur, hvilket ikke er naturligt for hunde. 

Hvis man tænker over det, så hverken lugter tørfoder godt, eller naturligt. I tørfoderet er der en masse tilsætningstoffer som ikke bliver optaget i hundene, men med barf/tørbarf er alt 100% naturligt. Dette betyder også bedre levevilkår og en gladere hund. Der er mange fordele ved fodring af Barf/Tørbarf og mange ulemper ved at fodre med tørfoder. Læs mere og bliv klog på det du går glip af når du fodre med tørfoder. 

 

Tilsætningsstoffer i tørfoder og Barf. 

Her har du en oversigt over de typiske tilsætningsstoffer der er i tørfoder:

ANTIKLUMPNINGSMIDLER, ANTIMIKROBIELLE MIDLER, ANTIOXIDANTER, FARVESTOFFER. HÆRDEMIDLER, TØRREMIDLER, EMULGATORER, KONSISTENSMIDLER, SMAGSFORSTÆRKERE, SMAGSSTOFFER. MELBEHANDLINGSMIDLER, FORMULERINGSHJÆLPEMIDLER, FUGTIGHEDSBEVARENDE, HÆVEMIDLER, SMØREMIDLERKUNSTIGE SØDESTOFFER, ANDRE SUKKERSTOFFER, OXIDERENDE- OG REDUKTIONSMIDLER, PH-REGULERENDE MIDLER, TEKNISKE HJÆLPESTOFFER, SEKVESTRANTER, OPLØSNINGSMIDLER, STABILISATORERFORTYKNINGSMIDLER,  OVERFLADEAKTIVE MIDLER, OVERFLADE EFTERBEHANDLINGSMIDLER, TEXTURIZERS

I vores allergifoder/barf, er der ingen tilsætningsstoffer i.

 

På billede nummer 1 og 2 kan vi se en markant forskel på en hundelort. Dette skyldes simpelthen at hunden på barf optager stort set det hele, og det er grunden til denne kalk farve. 

En Barf hundelort
woocommerce-placeholder
En tørfoder hundelort (Billede på vej)

Afføring hos en hund skal være lille og så hård at den skal presses ud, så analkirtlerne tømmes ud på fæces. Farven på en barf hundelort, som kan ses på billedet, er hvid og hård. Det er hvad vores kunder mest er glade over. Der er ikke noget der hedder, at skulle samle hundelorte op i haven, da hunden stort set har optaget det hele i foderet. Det er næsten rent kalk, og smuldre hvis man træder på den. Det er slut med tynd mave hos hunde. Efter overgang til barf fra tørfoder ses en reduktion af afføringen med op til 80 %. Mange barf hunde springer et døgn over uden at skulle af med fæces, da der simpelthen ikke produceres ret meget. Grunden er den høje optagelighed af kød og ben.

Spar en masse penge på dyrlæge regninger!

Mavevendinger:
De fleste kender til mavevendinger hos en hund og mange mennesker mener at hunde skal spise højt for at forebygge mavevendinger, men dette har ingen betydning og hjælper overhovedet ikke.
 

Mavevending hos hunde er en akut tilstand, hvor selve mavesækken vil rotere rundt omkring sin egen akse, typisk en halv eller hel omgang. Det resulterer i en afsnøring af øvre og nedre mavemund, så luft og væske ikke kan komme ud.

Mavevendinger forekommer nemlig kun hos tørfoder-hunde hvor det er kulhydraterne der gærer og dermed forårsager en opblæsning af mavesækken. Mavevendinger er meget farlige og hunden kan dermed dø inden for en time.

Dette kan undgås ved at fodre med barf/tørbarf

Tandsten:

Lider din hund af tandsten, kan det skyldes foderet. Mange tørfoder og våd-tørfoderprodukter indeholder store mængder kulhydrater som, majs, ris, korn osv.

Disse kulhydrater har desværre en høj klistereffekt, der er med til at danne plak, som er årsagen til tandsten. Dette kan dermed også føres til hjerteklapperne ved hjælp af bakterie der er så små, at de kan trække ind igennem blodårerne.

Ved brug af forskellige tandbørster, godbidder der skulle rense tænderne eller plakfjerningsmilder, er desværre et ringe produkt til at kæmpe imod tandsten. Men ved fodringen med barf slipper du for tandsten og dyrlæge regninger, da barf ikke indeholder nogle former for klisterstoffer.  

Dette kan undgås ved at fodre med Barf/Tørbarf

Barf/Tørbarf

Som nævnt før, er der hverken tilsætningsstoffer i eller nogle former for allergifremkaldende faktorer. Det er rent kød og derfor har foderet en meget høj fordøjelighed og du ved præcist hvad foderet indeholder.

Foderet er u-tilberedt, hvilket vil sige at den bibeholder nærings-stofferne og enzymerne der er vigtige for, at hundens mave kan fungere optimalt.

Alt tørfoder er varmebehandlet og problemet er når man varmebehandler tørfoder, vil alle de vigtige enzymer dræbes.

ved fodringen med BARF vil du se en markant større madglæde, hvor selv meget kræsne hunde, elsker BARF. Hundene får også en væsentlig bedre mundhygiejne og sundere tandkød, som er med til at formindske dårlig ånde, og fjerne tandsten. 

IKKE besværligt og dyrt

Vi hører mange der snakker om at vores frosne barf er besværligt at fodre med, og barf, det er dyrt. Men prøv lige og tænk over disse sætninger. Skal det være nemt for jer at fodre, så din hund går og har det dårligt eller skal i lige bruge 30 sekunder mere på fodringen og din hund vil leve i de bedste vilkår? Som sagt tidligere, så er tørfoder netop ikke fremstillet til vores hundes behov, men derimod vores egen. Og dette er ikke i orden. Husk på at alle disse elendige ingredienser der findes i tørfoder, betyder også en billigere kilopris. Vil man virkelig gerne give hundens helbred i bytte for bekvemmelighed?

Det har altid været nemt at give tørfoder, men husk på, barf er ligeså nemt eller besværligt, som du selv gør det til.

Jeg vil råde jer til at gå ind og læse om vores fodringspris, hvis du går er i tvivl om prisen. 

Hele denne baggrundsviden har samme historie som vores tørbarf. Vi køre både med frossent barf, og tørbarf. Disse to varianter indeholder den samme mængde tilsætningsstoffer, lige akkurat 0.