Om barf

Vi arbejder på at få vores afsnit om Barf, til at være så let forstående og detaljeret som muligt. 

Derfor kommer vi ikke ind på alle emner om tørfoder og barf. Vi håber snart vi bliver færdige med at runde alle hjørner.

Har du spørgsmål omkring vores produkt, eller skal du have vores ekspertise eller vejledning, så ring eller skriv endelig til os på:

Tlf: 27 17 87 57

Email: info@allergifoder.dk

Indholdsfortegnelse

Barf/Tørbarf

I vores Tørbarf er der hverken tilsætningsstoffer eller nogle former for allergifremkaldende faktorer. Det er rent kød og derfor har foderet en meget høj fordøjelighed og du ved præcist hvad foderet indeholder.

Foderet er u-tilberedt, hvilket vil sige at den bibeholder nærings-stofferne og enzymerne der er vigtige for, at hundens mave kan fungere optimalt. Hvor tørfoder produkter er varmebehandlet, som dræber alle de vigtige enzymer.

ved fodringen med BARF vil du se en markant større madglæde, hvor selv dem mest kræsne hunde vil elske BARF. Hundene får også en væsentlig bedre mundhygiejne og sundere tandkød, som er med til at formindske dårlig ånde, og fjerne tandsten. 

Ulv eller hund?

Vores hunde strammer fra ulvene, det vil sige vores hunde ikke er bygget til at spise tørfoder, men derimod råt kød.

Tørfoderet har stået på i flere årtier, og har aldrig været produceret for din hundes skyld, men derimod din egen og producentens. Det er så nemt at give din hund tørfoder, hvilket resulterer i at du ikke tænker over hvad der egentlig er sundt for din hund. 

Hunde er eksperter i at tilpasse sig, og det er derfor hunde kan overleve på alt det stivelse der er i tørfoderet, selvom de på ingen måder har godt af det. For de ER kødædere (Carnivores). Kigger man på deres tandsæt og kæber, så har de hverken tyggeflader eller gumleflader, og det er også en af grunden til at de ikke kan findele plantefibre eller fordøje det. De er beregnet til at tygge på kød, hvilket vi har alverdens af i godbidder og Tørbarf! 

Der findes mange forskellige racer og udseende på de forskellige hunde, men vi skal huske på at fordøjelsessystemet stadig er det samme, ligesom deres vilde forfædre.

Ulven ligner en hund

Hvorfor er tørfoder dårligt?

I tørfoder er der tilsat alverdens tilsætningsstoffer og er blevet varmebehandlet med alt for høj temperatur, hvilket ikke er naturligt for hunde.

Alt tørfoder er varmebehandlet og problemet er når man varmebehandler tørfoder, vil alle de vigtige enzymer dræbes. 

Hvis man tænker over det, så hverken lugter tørfoder godt, eller naturligt. I tørfoderet er der en masse tilsætningstoffer som ikke bliver optaget i hundene, men med Barf/Tørbarf er alt 100% naturligt. 

Dette betyder også bedre levevilkår og en gladere hund. Der er mange fordele ved fodring af Barf/Tørbarf og mange ulemper ved at fodre med tørfoder. Læs mere og bliv klog på det du går glip af når du fodrer med tørfoder. 

Tilsætningsstoffer i tørfoder. 

Her har du en oversigt over de typiske tilsætningsstoffer der er i tørfoder:

ANTIKLUMPNINGSMIDLER

ANTIMIKROBIELLE MIDLER

ANTIOXIDANTER

FARVESTOFFER

HÆRDEMIDLER

TØRREMIDLER

EMULGATORER

KONSISTENSMIDLER

SMAGSFORSTÆRKERE

SMAGSSTOFFER

MEL

BEHANDLINGSMIDLER

FORMULERINGSHJÆLPEMIDLER

FUGTIGHEDSBEVARENDE

HÆVEMIDLER

SMØREMIDLER

KUNSTIGE SØDESTOFFER

ANDRE SUKKERSTOFFER

OXIDERENDE- OG REDUKTIONSMIDLER

PH-REGULERENDE MIDLER

TEKNISKE HJÆLPESTOFFER

SEKVESTRANTER

OPLØSNINGSMIDLER

STABILISATORER

FORTYKNINGSMIDLER

OVERFLADEAKTIVE MIDLER

OVERFLADE EFTERBEHANDLINGSMIDLER

TEXTURIZERS

Vores Tørbarf er 100% naturligt, uden nogle former for tilsætningstoffer.

Sådan her skal en hundelort rigtig se ud!

Afføring hos en hund skal være lille og så hård at den skal presses ud, så analkirtlerne tømmes ud på fæces. Farven på en barf hundelort, som kan ses på billedet, er hvid og hård. Det er hvad vores kunder mest er glade over. Der er ikke noget der hedder, at skulle samle hundelorte op i haven, da hunden stort set har optaget det hele i foderet. Det er næsten rent kalk, og smuldre hvis man træder på den. Det er slut med tynd mave hos hunde. Efter overgang til Barf fra tørfoder ses en reduktion af afføringen med op til 80 %. Ved fodring med Barf vil du opleve at der kan gå op til et døgn, før din hund skal af med fæces, grundet den høje optagelighed af kød og ben.

En barf lort

Største ulempe med tørfoder, som Barf forhindrer i at ske.

Mavevendinger:
De fleste kender til mavevendinger hos en hund og mange mennesker mener at hunde skal spise hovedehøjde for at forebygge mavevendinger, men dette har ingen betydning og hjælper overhovedet ikke.
 

Mavevending hos hunde er en akut tilstand, hvor selve mavesækken vil rotere rundt omkring sin egen akse, typisk en halv eller hel omgang. Det resulterer i en afsnøring af øvre og nedre mavemund, så luft og væske ikke kan komme ud.

Mavevendinger forekommer nemlig kun hos tørfoder-hunde hvor det er kulhydraterne der gærer og dermed forårsager en opblæsning af mavesækken. Mavevendinger er meget farlige og hunden kan dermed dø inden for en time.

Tandsten:

Lider din hund af tandsten, kan det skyldes foderet. Mange tørfoder og våd-tørfoderprodukter indeholder store mængder kulhydrater som, majs, ris, korn osv.

Disse kulhydrater har desværre en høj klistereffekt, der er med til at danne plak, som er årsagen til tandsten. Dette kan dermed også føres til hjerteklapperne ved hjælp af bakterie der er så små, at de kan trække ind igennem blodårerne.

Ved brug af forskellige tandbørster, godbidder der skulle rense tænderne eller plakfjerningsmilder, er desværre et ringe produkt til at kæmpe imod tandsten. Men ved fodringen med Barf slipper du for tandsten og dyrlæge regninger, da Barf ikke indeholder nogle former for klisterstoffer.  

Dette kan undgås ved at fodre med Barf/Tørbarf

Er Barf ikke besværligt og dyrt?

Vi hører mange der snakker om at vores frosne Barf er besværligt at fodre med, samt Barf er dyrt. Men prøv lige og tænk over disse sætninger. Skal det være nemt for jer at fodre, så din hund ikke har den optimale livsglæde eller skal i lige bruge 30 sekunder mere på fodringen og din hund vil leve i de bedste vilkår? 

Som sagt tidligere, så er tørfoder netop ikke fremstillet til vores hundes behov, men derimod vores egen. Og dette er ikke i orden. Husk på at alle disse unødvendige ingredienser der findes i tørfoder, betyder også en billigere kilopris. Vil man virkelig gerne give hundens helbred i bytte for bekvemmelighed?

Det har altid været nemt at give tørfoder, men husk på, Barf er ligeså nemt eller besværligt, som du selv gør det til.

Er du interesseret så gå ind og læse om vores fodringspris, hvis du går og er i tvivl om prisen. 

Hele denne baggrundsviden har samme historie som vores Tørbarf. Vi køre både med frossent barf, og Tørbarf. Disse to varianter indeholder den samme mængde tilsætningsstoffer, lige akkurat 0.

Hvad er vi specialiseret i?

Mavetarmkanalen

Fodringslære

Adfærdsbiologi

Dyrevelfærd

Stress hos dyr

Immunforsvar

Avl & genetik

Dyrehold

Smittebeskyttelse

Certifikater og kursus kommer snart: